Kombination för att locka till sig bin och fjärilar:
Echinacea (solros)
Geranium (Storknäbb)
Sedum (Djävulens sked)
Lavandula (Lavendel)

I skuggan av
“Den här är som Donny Roelvink före Expedition Robinson 2018”, skämtade jag till en vän medan jag läste det hundrade trädnamnet från ett kort. Vi letar efter två små träd till min nya trädgård. “Den har alltid stått i skuggan av sina mer kända släktingar, men är också mycket mer överraskande och värdefull.” Det trädet då. I det här fallet till din trädgård.

Från november till april
Det vinterblommande körsbäret är besläktat med det ätliga körsbäret, det japanska körsbäret (som blommar vansinnigt), plommonen och många andra imponerande släktingar som orsakar en blominvasion på våren. Prunus subhirtella ‘Autumnalis’ är å andra sidan inte en så stor skenande trädgårdsblomma. I den meningen att den inte kastar ut all sin blomkraft på en gång, utan sparar sin styrka. Den blommar sedan upprepade gånger mellan november och april, med undantag för perioder med frost.