En enkel växt ensam eller som häck som ser bra ut, är tålig och håller sig grön är buxbom eller buxbom. Du kan ställa den i solen, men också i skuggan.

Som jag sa, det är väldigt enkelt. Buxträdet är känsligt för buxbomlarven och buxbommalen, men det är och förblir en mycket populär växt. Väldigt logiskt faktiskt, för han utstrålar klass. Och den kan beskäras till nästan vilken form som helst.

Buxbomshäcken

Buxbomshäck eller buxbom är alltid en välkommen gäst i de eleganta trädgårdarna med palats och slott. Som lådhäck, men säkert också som solitärväxt. Denna buktträd kommer också att se bra ut i ditt hem. I marken, i snygga krukor eller stora planteringskärl.

Växten är fortfarande en symbol för soliditet och klass. Företag som vill utstråla detta väljer därför oftast att placera vackra buxträd vid entrén till sina affärslokaler.

Typer av box tree häckar

Buxen eller Buxus Sempervirens finns i ett antal arter/former. Du kan använda växterna som en häck. Det ger en väldigt fin effekt. Du kan självklart även använda buxbomplantorna som solitärväxt. Vi har två speciella buxbomplantor som redan har form, nämligen.

Buxbomslöken och buxbompyramiden. Båda rekommenderas att ha i din trädgård.

Buxen kommer ursprungligen söderifrån, men den trivs även i vårt klimat. Han är fortfarande omåttligt populär. Det är en riktig tillgång för din trädgård.